Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровська область прийняла 12,5 тис переселенців

Дніпропетровська область прийняла 12,5 тис переселенців
18 Бер 2022 11:40 | Обласні новини

З 24 лютого Дніпропетровщина прийняла 12,5 тис переселенців із інших областей. Людям із охоплених бойовими діями регіонів допомагають із тимчасовим житлом, продуктами та речами.

«Люди, які тікають від бомбардувань, телефонують на наші колцентри. Ті працюють цілодобово. Допомагаємо біженцям і з тимчасовим, і з довготривалим житлом. Підказуємо, як можна відновити загублені документи, отримати соціальні виплати», – розповіла представниця Координаційного штабу волонтерів Дніпра Ірина Юрчишина.

З першого дня війни у Дніпрі працює центр допомоги жінкам та дітям із «гарячих точок». Родини отримують усе необхідне. Харчові набори, засоби гігієни, побутову хімію. Хто має потребу – дитяче харчування, корм для домашніх тварин. А ще постіль, ковдри, одяг, взуття.

«До нас їдуть з Херсону, Києва, Харкова, Полтавщини, Донеччини, Луганщини. Щодня допомагаємо 200 родинам. Загалом надали підтримку понад 3 тис переселенців», – сказала координаторка центру Анна Браткова.

До доброї справи долучаються харчові підприємства, додала вона. Привозять вареники, пельмені. Не залишаються осторонь і жителі сусідніх будинків. Бабусі приносять домашню консервацію, хліб власної випічки, кекси для малечі.

Оставить комментарий

avatar
250