Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Три міста Дніпропетровщини боротимуться за статус «Молодіжна столиця України»

Три міста Дніпропетровщини боротимуться за статус «Молодіжна столиця України»
14 Січ 2022 09:30 | Обласні новини

Завершився прийом заявок на участь в національному конкурсі «Молодіжна столиця України 2023». Дніпропетровщину представлятимуть Тернівка, Павлоград, Кам’янське. Про це повідомили в облдержадміністрації.

«На Дніпропетровщині мешкає активна, працьовита, креативна й розумна молодь. Готова співпрацювати з місцевою владою в соціальній, економічній, культурній сферах. Яка втілює цікаві проєкти. Віримо в наших активістів та бажаємо перемоги», – сказав заступник директора департаменту молоді і спорту облдержадміністрації Владислав Яцук.

Молодіжною столицею-2022 офіційно став Острог. Місто перемогло у національному відборі з-поміж десяти міст. Нині обирають, хто стане його наступником у 2023-му.

Цьогоріч на участь у конкурсі подали заявки 34 міста з 19 регіонів України. Серед них 8 обласних центрів. Претенденти від Дніпропетровщини – Тернівка, Павлоград, Кам’янське.

Усі заявки розглядатиме Наглядова рада конкурсу. У фінал вийдуть 10 населених пунктів. Учасники мають презентувати план розвитку молодіжної політики своїх міст. Переможця обиратимуть за певними критеріями. Найперше, це зацікавленість та спроможність міст якісно змінювати молодіжну політику. Залучення молоді, громадських організацій та об’єднань.

Конкурс ініційований Міністерством молоді та спорту, Українським інститутом міжнародної політики і Національною молодіжною радою України. Він проводиться п’ятий рік поспіль.

Оставить комментарий

avatar
250