Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровському історичному музеї презентували книгу «Етнонаціональний світ Придніпров’я»

У Дніпропетровському історичному музеї презентували книгу «Етнонаціональний світ Придніпров’я»
14 Чер 2019 15:00 | Обласні новини

Які народи мешкали у Придніпровському краї з давніх давен? Як вони співіснували на одній території і знаходили діалог? Які національності нині населяють область? Відповіді – в монографії «Етнонаціональний світ Придніпров’я». Це перше наукове видання, присвячене історії Дніпропетровщини через життя народів – мешканців регіону. Про це стало відомо на презентації, яка пройшла у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького.

 «Дніпропетровщина завжди була багатонаціональною. Звідки таке різноманіття? А ще – толерантність, притаманна мешканцям нашого краю. Саме в історії можна знайти відповіді на ці питання. На наше замовлення вчені ДНУ провели відповідне дослідження і видали монографію», – зазначила начальниця управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Першина.

 Книгу «Етнонаціональний світ Придніпров’я» презентували у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького. Над монографією працював колектив авторів – вчених історичного факультету Дніпровського національного університету.

Оставить комментарий

avatar
250