Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

2021 рік на Дніпропетровщині був багатий на події культурного життя

2021 рік на Дніпропетровщині був багатий на події культурного життя
29 Гру 2021 14:40 | Обласні новини

Попри пандемію коронавірусу рік, що минає, на Дніпропетровщині був багатий на події культурного життя: фестивалі, виставки, концерти, зйомки фільмів, презентації книжок, археологічні відкриття. Одні з них відбулися чітко за планом організаторів, інші через карантин змінили дати проведення й формат. Одні зібрали неочікувано велику кількість відвідувачів офлайн, інші відбувалися у вузькому колі зацікавлених й винятково дистанційно.

Суспільне Дніпро підготувало свою добірку найважливіших подій культурного життя регіону за 2021 рік.

Навесні 2021 року поблизу на Дніпропетровщині, поблизу села Новоолександрівка, археологи виявили унікальний кромлех (сакральну споруду з каменю). Об’єкт знайшли при розкопках кургану, створеного в епоху ранньої бронзи. Археологи розчистили його центральну частину та дослідили поховання. Тоді відкопали кромлех – коло з 60-вертикально вкопаних кам’яних брил. Цьому об’єкту, кажуть дослідники, понад 4,5 тисячі років.

Влітку журналісти Суспільного побачили, що брили розташовані просто неба без охорони та захисту від несприятливих погодних умов. Громада Новоолександрівки планує зберегти пам’ятку на тому самому місці, де її знайшли. Питання щодо того, у якому вигляді це буде, поки не вирішили.

Оставить комментарий

avatar
250