Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У закладах освіти Дніпропетровщини у працівників харчоблоків виявили небезпечну інфекцію

У закладах освіти Дніпропетровщини у працівників харчоблоків виявили небезпечну інфекцію
22 Жов 2021 10:40 | Обласні новини

У закладах освіти Дніпропетровщини у 4% протестованих працівників харчоблоків виявили стафілокок. На 19 жовтня було обстежено 865 осіб. За результатами обстежень 36 осіб мають позитивний результат тесту на носійство стафілококу. Виявлені носії інфекцій будуть відсторонені від роботи на час лікування й до повного одужання. Ще 308 результатів дослідження очікуються. Раптові перевірки відбулися у 297 закладах. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Раптові перевірки працівників харчоблоків у закладах освіти на носійство золотистого стафілокока регіональні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України розпочали 11 жовтня.

За 8 днів перевірок (станом на 19 жовтня) загалом обстежено 9117 осіб. Раптові перевірки відбулися в 3002 закладах. За результатами обстежень 940 осіб (10%) мають позитивний результат тесту на носійство стафілококу.

Довідково: Перевірки здійснюють державні установи — центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Оставить комментарий

avatar
250