Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській області допомогли родині лелек (фото)

У Дніпропетровській області допомогли родині лелек (фото)
10 Вер 2021 14:40 | Обласні новини

В смт Софіївка на Дніпропетровщині встановили безпечну платформу для лелек, які оселилися на старій електроопорі. Через велику вагу гніздо, яке звили птахи, покосилося та могло впасти на лінії під напругою. На допомогу родині лелек прийшли місцеві жителі та енергетики.

Родина білих лелек прилітає в Софіївку вже кілька років. Для гніздування уподобали стару недіючу дерев’яну електроопору поряд з будинками. З плином часу вона нахилилася під вагою гнізда й нависла над діючими електролініями, що створило небезпеку для птахів. Жителі селища звернулися до енергетиків з проханням врятувати лелек.

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі разом з екологами обстежили ділянку та виготовили безпечну платформу для гнізда. Спеціально під неї встановили нову 9-метрову опору поруч, на яку за допомогою автокрану акуратно перенесли конструкцію. Металева платформа не дасть важкому гнізду сповзти на лінії, убезпечить птахів від удару струмом, лінії електропередач від аварійних ситуацій, а клієнтів – від позапланових відключень й коротких замикань.

Оставить комментарий

avatar
250