Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Фермер з Дніпропетровщини зберігає історії і традиції Присамар’я

Фермер з Дніпропетровщини зберігає історії і традиції Присамар’я
7 Вер 2021 13:40 | Обласні новини

Нинішній староста Василівського старостинського округу Губиниської селищної ради Юрій Анатолійович Писаренко — особа, можна сказати, історична, оскільки вважається першим фермером у Новомосковському районі, а може, й Дніпропетровської області. Але це досі не заважає йому вважати себе романтиком.

Йому тільки 60 років, 56 із яких живе у Василівці. Ще у щасливому радянському юнацт­ві, схильний до романтичних поривань душі, 17-річний Юрко задумує їхати на БАМ і, гордий, відправляється за путівкою на історичне будівництво до райкому комсомолу…

— У райкомі вручили жадані комсомольські путівки під бравурний марш, але не на БАМ, а в… Кривий Ріг, працювати різно­робочим на будівництві Північного гірничо-збагачувального комбінату, — згадує Юрій Анатолійович. — Поселили до гуртожитку, видали спецівки, подорожні на харчування і відправили працювати. Через кілька днів від ошуканих «будівельників БАМу» майже нікого не залишилося. Придалося і захоплення фото­графією — влаштувався фотографом на завод «Цивільної авіації», де два роки робив світлини. Урешті-решт, повернувся у рідне село.

Оставить комментарий

avatar
250