Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській області з’явиться новий арт-об’єкт (фото)

У Дніпропетровській області з’явиться новий арт-об’єкт (фото)
20 Сер 2021 11:40 | Обласні новини

У криворізькому парку Героїв, що на Дніпропетровщині, готують до відкриття 72-метровий флагшток. Навколо встановили сталеві стели з монументальними панно. На них зобразили українські національні символи та знакові для криворіжців образи. Це спільний проєкт Музею українського живопису, Дніпропетровської облдержадміністрації та Криворізької міської ради. Він відображає єдність національної спадщини у культурній, мистецькій, історичній та літературній площині.

«Декілька років тому в Дніпрі створили першу в області патріотичну локацію з Державним Прапором-велетнем. Нині готуємо до відкриття другу – в Кривому Розі. Зараз навколо зведеного флагштока облаштовують невеличкий сквер. Його головна прикраса – яскраві панно з національними та унікальними для промислового Кривого Рогу символами», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.

На 6-ти панно – символи, близькі і для криворіжців, і для всіх українців. Тут і петриківський розпис, і половецька баба. Тарас Шевченко і Козак Мамай. Візитівки Кривого Рогу: кар’єр та сучасний бренд міста – ріг достатку, виконаний у «металургійних» кольорах.

Оставить комментарий

avatar
250