Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині вишили частину національного «Рушника єднання» до річниці Незалежності

На Дніпропетровщині вишили частину національного «Рушника єднання» до річниці Незалежності
26 Лип 2021 12:40 | Обласні новини

Майстриня з Дніпропетровщини Валентина Оксень вишила рушник з характерними для регіону орнаментами. Він стане частиною «Рушника єднання», над яким працюють 24 області країни. Його розгорнуть до 30-річчя Незалежності України. Про це повідомили у ДніпроОДА.

«У столиці в єдине полотно об’єднають рушники, вишиті в різних областях країни. Ми з радістю долучилися до такого масштабного проєкту. Відобразили символіку нашого регіону за мотивами Середнього Подніпров’я», ­– розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій ОДА Наталія Першина.

Над рушником від Дніпропетровщини три тижні працювала викладачка художньої вишивки з Павлоградського району Валентина Оксень. Зобразила «дерево життя», птахів та поле квітів. Композиція з червоних ниток має легкий та ажурний вигляд.  

«Цього року ювілей не тільки Незалежності України, а й мого покликання душі. Минуло рівно 30 років, як я закінчила курси художньої вишивки. 8 років вчила дітей творити, а зараз це моє хоббі», – поділилася майстриня-вишивальниця Валентина Оксень.

Оставить комментарий

avatar
250