Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині вперше за понад сто років існування капітально відремонтують ліцей (фото)

На Дніпропетровщині вперше за понад сто років існування капітально відремонтують ліцей (фото)
22 Лип 2021 11:40 | Обласні новини

На Дніпропетровщині у Сурсько-Литовській територіальній громаді триває ремонт найстарішого корпусу ліцею. Освітньому закладові — 114 років і за цей час, кажуть місцеві, це перше капітальне оновлення.

Роботи тривають в рамках програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». За виділені кошти приведуть до ладу приміщення, виконають зовнішні та внутрішні роботи, відремонтують також перехід між старим та новим корпусами. А для дітей з інвалідністю облаштують окремий санвузол. Зроблять також медіатеку та ресурсну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами.

Будівлю колишньої Сурсько-Литовської школи, а нині — ліцею, звели у 1907 році. За роки експлуатації вона почала «розсипатися» на очах — протікав дах, руйнувалися стіни й стеля, у дерев’яній підлозі утворились дірки. Приміщення стало зовсім непридатним для навчання дітей.

«Останні три роки наші учні вчаться у дві зміни, бо в ліцеї — недостатньонедостатньо придатних приміщень для занять. Це дуже важко і для вчителів, і для учнів, і для батьків останніх. Після капремонту всі 450 наших вихованців зможуть відвідувати заклад в одну зміну. З нетерпінням чекаємо на відкриття оновленого корпусу», — зазначила директорка Сурсько-Литовського ліцею Наталля Лапініс.

Оставить комментарий

avatar
250