Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині майстриня створила незвичайну колекцію писанок (фото)

На Дніпропетровщині майстриня створила незвичайну колекцію писанок (фото)
5 Тра 2021 13:40 | Обласні новини

У Кам’янському, що на Дніпропетровщині, місцева жителька Лариса Лосенко презентувала на онлайн-виставці у бібліотеці ім. Шевченка колекцію у майже 1000 власноруч зроблених писанок. Свої роботи на широкий загал вона демонструє вже вп’яте. А почалося все з ідеї зробити незвичайний подарунок онукам, повідомляє «Суспільне.Дніпро».

“Десь прочитала, що на Великдень прийнято не лише паски пекти, а ще й подарунки рідним дарувати. Проходила якраз повз церковну лавку і погляд зачепився за дерев’яні писанки, які були прикрашені іконками. Подумала тоді, що куплю на подарунок. Але якось не склалося купити, то вирішила зробити щось подібне сама. Сіла, зробила дві писанки, які прикрасила намистинками і бісером, подарувала онукам та й забула. Лише через деякий час, коли була у гостях, звернула увагу, що мої подаровані писанки зберігаються на видному місці. Тоді й прийшла ідея повторити”, — розповідає Лариса Лосенко.

Так, з 2015 року писанкарство стало для жінки хобі. Всі знання, каже, здобувала з майстер-класів та відеоуроків в Інтернеті. А оскільки усе життя пропрацювала майстром манікюру, то свою креативність перенесла з розмальовування нігтів на розмальовування яєць. Засвоїла безліч технік.

Оставить комментарий

avatar
250