Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вогнеборці Дніпропетровщини ліквідовують займання сухої рослинності

Вогнеборці Дніпропетровщини ліквідовують займання сухої рослинності
29 Бер 2021 08:22 | Обласні новини

ВІДЕО: https://youtu.be/wSc0AL5OS6s

Тільки-но стовпчики термометрів пішли вгору, мешканці Дніпропетровщини масово рушили відпочивати на природу та розпочали наводити лад на власних земельних ділянках, тобто спалювати сміття та залишки сухої рослинності. Це, у свою чергу, призвело до збільшення кількості пожеж на відкритих територіях та природних екосистемах.
28-го березня вогнеборці Криничанського району ліквідували масштабне займання неподалік села Зелений Кут, де вогонь встиг знищити 4,6 га сухої рослинності. Поблизу селища Кринички співробітники 65-ої та 9-ої державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області загасили пожежу на відкритій території площею 4,5 га. Неподалік села Болтишка вогнеборці місцевої пожежної команди ліквідували займання сухої рослинності на площі 4 га.
Співробітники 56-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області ліквідували пожежу за межами села Запорізьке Томаківського району, де вогнем було знищено суху траву на площі 2 га.
Неподалік села Куліші Петриківського району горіла суха трава на площі 1,8 га, а за межами села Лобойківка – очерет на площі 2 га. Пожежі долали вогнеборці 53-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.
У Південному районі міста Кам’янського поблизу садового товариства зайнялась суха трава. Площа пожежі склала 3 га. Пожежу ліквідували надзвичайники 8-ої державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.
Наразі вогнеборці продовжують долати безліч займань по всій території регіону.
Шановні мешканці!
Вкотре нагадуємо про небезпеку розведення багать на відкритих територіях і випалювання сухої трави та сміття під час прибирання присадибних ділянок! При відвідуванні лісових масивів, обов’язково дотримуйтесь правил пожежної безпеки, адже їх порушення може спричинити масштабні пожежі, що матимуть трагічні наслідки.

Памятайте! Навмисне випалювання рослинності або її залишків суворо заборонено!

Головне управління ДСНС України
у Дніпропетровській області

Оставить комментарий

avatar
250