Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині створено єдиний протитуберкульозний заклад

На Дніпропетровщині створено єдиний протитуберкульозний заклад
25 Бер 2021 12:40 | Обласні новини

У Дніпропетровській області об’єднали обласні протитуберкульозні диспансери в одну структуру. Усі медичні заклади приєднали до Криворізького диспансеру. До нього увійшли «Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання «Фтизіатрія” ДОР», «Кам’янський протитуберкульозний диспансер» ДОР», «Обласний дитячий спеціалізований центр» ДОР, «Дитячий фтизіопульмологічний медичний центр» ДОР».

«Кривий Ріг є індустріальним центром області. Через промислову навантаженість рівень захворюваності на туберкульоз часто буває вищим за загальний обласний. Так, захворюваність у Кривому Розі за даними, наприклад, 2018 року складає 84,2 випадки на 100 тис населення, а вже у 2019 — 88,7, в той час як в області загалом — 77, а в Україні – 62», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

У цілодобовому стаціонарі Криворізького протитуберкульозного диспансеру лікування проходять жителі багатьох околишніх територій, що в цілому складає обсяг обслуговування до мільйона осіб, а це третина населення області.

Оставить комментарий

avatar
250