Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині затримали групу шахраїв (фото)

На Дніпропетровщині затримали групу шахраїв (фото)
26 Лют 2021 12:40 | Обласні новини

Кіберполіцейські Дніпропетровщини припинили незаконну діяльність шахрайської фінансової піраміди. Фігуранти ошукали понад 100 осіб під виглядом інвестування у фінансові операції на біржах. Зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення.

Встановлено, що шахрайську «схему» організували двоє мешканців Дніпра, 33 та 37 років. Фігуранти створили вебсайт, де пропонували заробіток на участі у фінансових операціях на міжнародних біржах.

Для роботи з потенційними клієнтами утворили call-центр, який обладнали мережевим обладнанням для здійснення прихованих дзвінків за допомогою IP-телефонії. Організатори залучили до роботи близько 15 операторів.

Однією з умов участі у фінансових операціях була сплата «інвестиційного внеску учасника». Вклади нібито розміщувалися на вебгаманцях, однак насправді зараховувалися на підконтрольні рахунки зловмисників.

Для введення в оману інвесторів на сайті постійно оновлювалася інформація про нібито успішність фінансових операцій. Також клієнтам пропонувалося збільшити суму внеску для збільшення заробітку.

Оставить комментарий

avatar
250