Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині споживачі продовжують накопичувати борги за газ

На Дніпропетровщині споживачі продовжують накопичувати борги за газ
15 Лют 2021 18:40 | Обласні новини

У Дніпропетровській області суттєво зросла заборгованість побутових споживачів за газ. На початок лютого лише 47% клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» заплатили за використане блакитне паливо.

Найбільш критична ситуація складається у жителів Дніпра – 280 мільйонів гривень боргу. Мешканці Кривого Рогу заборгували 140 мільйонів гривень.

Споживачі розуміють, що під час дії карантинних обмежень вони захищені законодавством. До боржників не застосовують штрафи та не припиняють газопостачання до їхніх осель. Але такий тимчасовий мораторій не означає, що споживачам варто забути про борги.

Традиційно, лідерами по несплаті є жителі великих міст. Наприклад, у Дніпрі понад 32 тисячі домогосподарств більше трьох місяців не платили за блакитне паливо. Загальна сума боргу клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» становить майже 800 мільйонів гривень.

Багатомільйонні борги ставлять під загрозу систему стабільного газозабезпечення населення не лише Дніпропетровщини, а й України. Компанія купує газ лише у надійних європейських постачальників і має вчасно розраховуватися за придбане блакитне паливо.

Оставить комментарий

avatar
250