Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині винахідники створили незвичайний гаджет (фото)

На Дніпропетровщині винахідники створили незвичайний гаджет (фото)
4 Лют 2021 13:40 | Обласні новини

У Кривому Розі Дніпропетровської області створили пристрій для людей з вадами зору. Він дозволяє незрячим розпізнавати перешкоди на відстані. Гаджет винайшли студент педуніверситету та двоє старшокласників. Свій винахід хлопці вже тестують з незрячими людьми.

Як розповів Суспільному один з розробників, студент Андрій Командирчик, пристрій-кепка дозволяє розпізнавати перешкоди на відстані до чотирьох метрів на рівні голови. Зазвичай незрячі роблять це за допомогою палиці, та вона працює на рівні ніг, каже Андрій Командирчик. Він разом з викладачкою писав програму для цього пристрою.

«Це може бути гілка дерева, провід, просто якась перешкода, навіть знак. Цей прилад допомагає бачити те, що відбувається на рівні голови», – зазначив розробник.

Учень гімназії Андрій Пирог пояснює принцип дії: посилається короткий пучок ультразвуку, який відбивається від перешкоди та йде назад.

«Схожими ультразвуковими сигналами, для виявлення перешкод, користуються, приміром, кажани. Людина відчуває лише вібрацію», – пояснив він.

Оставить комментарий

avatar
250