Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині розшукують родичів солдата (Фото)

На Дніпропетровщині розшукують родичів солдата (Фото)
5 Лис 2020 14:40 | Обласні новини

У Криму, під час будівельних робіт виявили останки 4-х воїнів Другої світової. Як з’ясувалося, один з них був уродженцем Новомосковщини. Про це кореспонденту 0569.com.ua розповів директор Новомосковського міського історико-краєзнавчого музею імені Петра Калнишевського Костянтин Мешко:

«… Опізнати вдалося лише двох. Один боєць був з Краснодарського краю. Його рідних вже знайшли. Другий воїн — з Новомосковщини, з села Андріївка. У ті часи це село входило у склад Перещепинського району (зараз такого не існує). Данні бійця: Нажидаєв Петро Сергійович, 1915 року народження. Призваний був Новомосковським РВК. Числився зниклим безвісти з вересня 1941 року. Дружина його в період війни мешкала в Луганській (тоді Ворошиловоградській) області, в Маяковському районі, с/с Марківський. Прізвище носила Герасименко К.Ф.. У родині була дочка – Нажидаєва Неля Петрівна, народжена в селі Знаменівка Новомосковського району, в жовтні 1940 року. Дочка могла змінити прізвище при одруженні».

Керівник закладу звернувся також до мешканців сіл Андріївка та Знаменівка Новомосковського району: «… Прошу допомогти з пошуком родичів солдата. При останках були знайдені малюнки: зображена дружина та, видно, рідна хата над річкою, а також поезії про любов. В Андріївці протікає річка Самара. Можливо, по малюнку хтось пізнає місцевість».

Оставить комментарий

avatar
250