Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Жителі Дніпропетровщини можуть пройти безкоштовний медогляд на меланому

Жителі Дніпропетровщини можуть пройти безкоштовний медогляд на меланому
13 Тра 2019 16:03 | Обласні новини

Меланома – виліковна, якщо її вчасно діагностувати. Безкоштовний медогляд на наявність недуги можуть пройти мешканці Дніпропетровщини. Де приймають пацієнтів, сповістили під час прес-конференції в облдержадміністрації.

«Протягом десяти років в Україні проводять безкоштовні медогляди на меланому – онкологічне захворювання шкіри. Завдяки вчасній діагностиці смертність від цієї недуги серед українців скоротилася на 15%. Цьогоріч разом із усім світом Дніпропетровщина вкотре приєдналась до традиції медоглядів», – розповів експерт із дерматовенерології департаменту охорони здоров’я ОДА Аркадій Франкенберг.

Пройти безкоштовну дерматоскопію можна в шкірно-венерологічних диспансерах Дніпра та Кривого Рогу. У Дніпрі – за адресою вул. Байкальська, 9А. У Кривому Розі – по вул. Володимира Великого, 25.

Пацієнтів без направлення чекають до 17 травня з 8:00 до 18:00. Приходити можуть дорослі та діти. Попередньо записуватися на прийом не потрібно.

«Профілактичні обстеження варто проходити хоча б раз на рік. Це допоможе вчасно виявити меланому та розпочати лікування. Адже на ранніх стадіях недуга виліковна. Обов’язково мають прийти на огляд люди, які помітили на шкірі підозрілі елементи: родимка змінила розмір, забарвлення, почала лущитися чи  мокнути», – уточнив Аркадій Франкенберг.

Меланому виявляють набагато рідше, ніж інші форми раку шкіри. Однак вона найнебезпечніша – швидко дає метастази. У групі ризику – люди зі світлою шкірою, блакитними очима, рудим чи білявим волоссям, любителі засмагати. Уважними мають бути й ті, чиї рідні хворіли на рак.

Щоб запобігти розвитку меланоми, слід уникати тривалого перебування на сонці. Необхідно носити закритий одяг, користуватися спеціальними засобами для захисту від випромінювання, відмовитися від солярію.

 

Оставить комментарий

avatar
250