Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Музейники Донецької області перейматимуть досвід колег із Дніпропетровщини

Джерело: ДніпроОДА

Музейники Донецької області перейматимуть досвід колег із Дніпропетровщини
10 Сер 2020 11:15 | Обласні новини

Майже 40 знавців музейної справи з Донеччини приїдуть до Дніпра обмінюватися досвідом з колегами. Делегація відвідає Дніпропетровський національний історичний музей ім. Дмитра Яворницького. Обговорюватимуть створення в Донецькій області музею російсько-української війни, розповіла начальниця управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації Наталія Першина.

«Сьогодні  Дніпропетровський національний історичний музей ім. Яворницького – один з осередків інновацій. В ньому створено перший в Україні Музей АТО, який  розповідає про громадянську чесноту та героїзм, – зазначила Наталія Першина. – Експозиції вражають уяву відвідувачів, спонукають їх до обміну думками. А ще долучають до співпереживання подій минулого і навіть надають змогу побачити в них самих себе. Тож історичному музею є що показати і розказати своїм колегам з Донеччини».

Це перша зустріч між Дніпропетровським національним історичним музеєм ім.  Яворницького та Донецьким обласним краєзнавчим музеєм після підписання Меморандуму про співпрацю.

Частина дружнього візиту – воркшоп «Сучасний досвід роботи музею». Долучитися запрошують усіх бажаючих 11 серпня з 11:00 до 16:00. Запланована екскурсія по Музею АТО – вуличною та внутрішньою експозиціями. Покажуть залу Пам’яті, а у панорамному кінозалі транслюватимуть фільм «Дніпро – форпост». Далі – лекторій про роботу Музею АТО. Наостанок – оглядова екскурсія по історичному музею.

Відвідувачів чекають за адресою:  пр. Дмитра Яворницького, 16.

Оставить комментарий

avatar
250