Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині завершують будівництво нового водогону до військових містечок.

Джерело: ДніпроОДА

На Дніпропетровщині завершують будівництво нового водогону до військових містечок.
3 Сер 2020 11:55 | Обласні новини

Будівництво нового 15-кілометрового водогону у Новомосковському районі – на фініші. Він забезпечить стабільним водопостачанням мешканців Черкаського та Гвардійського. Труби прокладають від райцентру до військових містечок, через Орлівщину. Там роблять додаткову 7-кілометрову розв’язку. Проєкт реалізують обласним та державним коштом. Підрядникам залишилося пройти останні 0,5 км. Про це сповістив директор департаменту житлово-комунального господарства Дніпропетровської ОДА Андрій Коломоєць.

«Мешканці військових містечок останні роки потерпають через постійні перебої з водопостачанням. Причина – вщент застарілий водогін, зведений ще у 60-ті. Прийняли рішення звести новий, протяжністю 15 км. Адже реконструкція старого потребувала б у декілька разів більше витрат, – зазначив Андрій Коломоєць. – Реалізація проєкту стартувала навесні. Підрядник працює з випередженням встановленого графіку. На сьогодні вже виконали понад 90% всіх робіт».

Нині завершують будівництво останньої ділянки нового водогону в Орлівщині. Там прокладають труби для розв’язки. Залишилися останні півкілометра. Вперше село буде повністю забезпечене водою. Старий водогін доставляв воду лише до окремих частин населеного пункту.

Після прокладання труб проведуть пуско-налагоджувальні роботи.

Вже завершують будівництво насосної станції та резервуарів чистої води.

Новозбудований водогін забезпечить централізованим водопостачанням 30 тис мешканців Новомосковського району.

 

Оставить комментарий

avatar
250