Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Експерт з Дніпра розповів, скільки коштуватиме долар восени

Експерт з Дніпра розповів, скільки коштуватиме долар восени
31 Лип 2020 17:40 | Обласні новини

Після зміни голови правління Національного банку України та заяви Президента про те, що в бюджеті долар був закладений «по тридцять», ринок почав панікувати, а обмінники стрімко змінювати курси валют. Притому, що зараз традиційна пора, коли долар зазвичай стабільний і в країну надходять «зелені» через початок експорту зернових.

Восени, після літньої стабільності, найчастіше курс підвищується. В цьому році причин для цього предостатньо — це і коронавірус, і заява керівників держави, і зміна голови НБУ, і світова економічна криза. «Останні 2-3 роки ми вже готувалися до фінансового колапсу, фінансової кризи, яка наклалася на пандемію коронавірусу. Усі експерти в один голос зазначають, що світова економіка переживає найгірший період з часів Другої світової війни. І сподіватися, що економічна криза не торкнеться України, не варто»,  — запевняє Президент Асоціації «Дніпровський банківський союз» Володимир Косюга.

Та попри те, що нині гривня потроху просідає, банкіри намагаються заспокоїти. Незважаючи на лякаючу цифру «30» в обмінниках, для промисловості й держбюджету це буде позитивно. А ось стосовно гаманців громадян — усе не так добре. За прогнозами експертів, уже з вересня нас чекає подорожчання цін на продукти і комунальні послуги, адже все в нашій країни прив’язано до курсу долара.

Оставить комментарий

avatar
250