Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпрянам повідомили про основні зміни в механізмі стягнення податкового боргу

Дніпрянам повідомили про основні зміни в механізмі стягнення податкового боргу
28 Лип 2020 16:40 | Обласні новини

Про зміни до Податкового кодексу України, що стосуються механізму стягнення податкового боргу, розповів начальник відділу по  роботі з податковим боргом Центрального управління Офісу великих платників податків ДПС Олександр Мороз.

Він зазначив, що відповідно до вимог статті 16 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платник податків зобов’язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Сьогодні свідома сплата податків вже є частиною культури людини, її освіченості. Своєчасне надходження коштів до бюджету певною мірою залежить від того, наскільки повно платники обізнані з нормами податкового законодавства.

Закон України від 16.01.2020 р. № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон № 466) є малою податковою реформою, оскільки вносить суттєві зміни практично в усі розділи ПКУ.

Оставить комментарий

avatar
250