Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Коли на Дніпропетровщині розпочнеться сезон кавунів

Коли на Дніпропетровщині розпочнеться сезон кавунів
23 Лип 2020 12:40 | Обласні новини

У магазинах та на ринках Дніпропетровщини уже активно ведеться торгівля баштанними. Але зараз купувати кавуни та дині дніпровські експерти не радять — їхній сезон ще не розпочався. Як обрати безпечний кавун та на що слід звернути увагу, аби не отримати кишковий розлад чи харчове отруєння, розбиралась кореспондент «Вістей» .

Норма нітратів

Сезон кавунів та динь розпочнеться в Україні у серпні. Саме тоді на полях ці плоди дозріють самостійно, без «допомоги» нітратів. Та тим, хто чекати не хоче і вже зараз готовий купити кавун, експерти радять робити це на офіційних ринках або у супермаркетах.

«Агропродовольчі ринки мають лабораторії та проводять дослідження тих продуктів, які надходять на їхні прилавки. Плоди перевіряються щодо наявності гнилі, плісняви. Магазинні ягоди мають накладні та експертні висновки щодо вміс­ту нітратів. Не бажано купувати продукти на стихійних ринках та узбіччях доріг, бо вони можуть бути небезпечними для здоров’я», — говорить головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби в області Олена Лукацька.

Оставить комментарий

avatar
250