Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Господар з Дніпра створює казкові вітряки (Фото)

Господар з Дніпра створює казкові вітряки (Фото)
12 Чер 2020 11:40 | Обласні новини

У передмісті Дніпра, на території селища Ігрень, є справжній зачарований двір, що міг би стати окрасою й фільму про Гаррі Поттера. Невеличкий акуратний будиночок оповиває садочок, огортає квітник. А над усім цим, між дерев, над голівками квітів вивищуються чудернацькі рухливі фігури: молекули, млинчики, прапорці, кулі… Це так звані «артвітряки». Творець такого казкового вітрякового різнобарв’я — корінний мешканець Дніпра Борис Шевченко. Чоловік люб’язно називає свої творчі винаходи «Веселими залізячками з вулиці Відпочинку». Журналісту «Вістей» пощастило побачити будиночок із вітряками та побувати в гостях у справжнього «керівника вітрів».

Вони весь час у русі: крутяться, гудуть, мов про щось таємниче наспівують; мрійно гомонять із вітром. Споглядати подібне диво, слухати розмову вітрів можна годинами. Хто вперше бачить «зачарований будинок», його вітряки — ніби в дитячі мрії поринає, молодіє душею.

Веселі залізячки

Так, вулиця, на якій мешкає пан Борис, має позитивну назву — Відпочинку! Чи то з дива якого, та у селищі Ігрень, що у передмісті Дніпра, часто вулиці носять веселі, мрійні, квіткові чи то навіть казкові назви. Й вони виправдані! Ось і будинок пана Бориса знаходиться поруч із місцевою лікарнею, та не на вулиці ж Хвороби чи Лікарняній він розташувався — на Відпочинку! Тому не дивно, що відпочивати душею люди йдуть саме до цього подвір’я, де стоять вітряки. Навіть хвороби ніби відступають, коли бачиш подібне диво — технічне й мистецьке.

Оставить комментарий

avatar
250