Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Міфи та правда про коронавірус: що кажуть дніпровські лікарі (Фото)

Міфи та правда про коронавірус: що кажуть дніпровські лікарі (Фото)
26 Лют 2020 16:35 | Обласні новини

Останнім часом з’явилося багато різної інформації щодо епідемії коронавірусу. Деяка викликає серед людей справжню паніку. Де міфи, а де правда, роз’яснили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Навіть у Китаї, головному осередку епідемії, кажуть про зменшення кількості людей, що заразилися. Понад третина інфікованих, більше 30 тис, вже одужала. Серед хворих невелика кількість дітей. В основному це літні люди, які мають слабкий імунітет, – зазначили у департаменті. – У більшості випадків захворювання має легку форму. Симптоми нічим не відрізняються від звичної застуди: нежить, біль у горлі, кашель, підвищення температури. Рідше додається лихоманка та утруднене дихання».

За словами лікарів, найбільше недостовірної інформації про те, як передається 2019 – nCoV. Наприклад, вже кілька тижнів поширюється фейк про небезпеку бананів. Насправді ж фрукти – несприятливе середовище для вірусу. Через пакунки, посилки та інші речі також неможливо заразитися. Коронавірус не може існувати довго поза організмом людини.

Оставить комментарий

avatar
250