Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Новокодацком районе отдали дань уважения ветерану Второй мировой, помогавшему атошникам

В Новокодацком районе отдали дань уважения ветерану Второй мировой, помогавшему атошникам
26 Лют 2020 16:35 | Обласні новини

Организация ветеранов Новокодацкого района продолжает информационную акцию посвященную 75-й годовщине Великой Победы над нацизмом под лозунгом «Никто не забыт, ничто не забыто». Об этом сообщил в соцсети председатель Организация ветеранов Новокодацкого района Владимир Духневич.

-Осташевський Микола Кирилович народився 22 листопада 1922 року, учасник визволення м. Ленінграда від фашистських загарбників, воював в ополченні Ленінграду. Блокада Ленінграду була з 8 вересня 1941 року до 27 січня 1944 року німецькими, фінськими, іспанськими військами, а також добровольцями з Північної Африки. В місті було обмаль продуктів і палива, почався масовий голод в дуже холодну зиму.

Полковник запасу Осташевський Микола Кирилович пройшов увесь ад війни 1941-1945 років від початку до кінця, захищаючи і визволяючи місто – герой Ленінград. Закінчив війну на Ельбі, де відбулася зустріч з союзними військами 25 квітня 1945 року. Микола Кирилович нагороджений орденом «Вітчизняної війни» ІІ ступеня, орденом «За мужність», медаллю «За бойові заслуги» та медаллю «За Оборону Ленінграда».

Оставить комментарий

avatar
250