Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Що буде з цінами на овочі у Дніпрі

Що буде з цінами на овочі у Дніпрі
19 Гру 2019 11:35 | Обласні новини

Український ринок овочів та фруктів вирізняється нестабільністю. Ціни змінюються по кілька разів на сезон, тож багатьох жителів Дніпропетровщини непокоїть питання, скільки коштуватимуть найнеобхідніші продукти у новому році. Експерти заспокоюють: подорожчання чекати не варто, а, швидше, навпаки.

Багато запасів

Цьогоріч ми спостерігали, як навесні стрімко подорожчали капуста та цибуля. Аби наситити ринок овочами в новому сезоні виробники зробили акцент саме на цих культурах. Як наслідок, маємо низькі ціни і, за прогнозами експертів, подорожчання чекати не варто. «Склалася сприятлива для покупців ситуація, коли капуста коштує 3 грн і передумов для підвищення її вартості немає, бо запасів достатньо. Надалі на ринку з’являтиметься капуста гіршої якості, яку треба буде реалізовувати, тож можемо очікувати певне здешевлення.

З цибулею ситуація також стабільна. Немає проблем із запасами, тому  після Нового року, якщо не станеться погодних катаклізмів, даний овоч буде на ринку у потрібній кількості», — говорить керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» Олександр Хорев. Подібна ситуація з морквою та буряком. Нині гуртова ціна на них складає 3 та 3,20 грн відповідно. Виробники збільшили площу під посів цих культур та отримали надлишок. «Багато коренеплодів залишилося в полі, тому що їх невигідно збирати, коли ціна менш як 3 грн», — наголошує Олександр Хорев.

Оставить комментарий

avatar
250