Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На Дніпропетровщині можна побачити унікальні ікони (Фото)

На Дніпропетровщині можна побачити унікальні ікони (Фото)
16 Гру 2019 10:35 | Обласні новини

На Дніпропетровщині Нікопольський краєзнавчий музей пропонує відвідати Різдвяну виставку сучасної української ікони за участю Львівської національної академії мистецтв (33 роботи) та Нікопольської іконописної школи Спасо-Преображенського собору, яка представила 26 робіт. Виставка триватиме з 12 грудня 2019 року до 22 січня 2020 року. Повідомляють в управлінні гуманітарної політики Нікопольської міської ради.

Виставка ікон художників Львівської національної академії мистецтв організована під егідою засновника та завідуючого єдиної в Україні кафедри сакрального мистецтва, професора, голови української спілки іконописців,народного художника України Романа Василика.

Майстер іконопису та його учні створили тисячі оригінальних сакральних образів і сюжетів,розписи церков випускники кафедри виконували по всій Україні та за кордоном — у Харкові, Львові та околицях, Івано-Франківську, Тернополі, Закарпатті, Венгожові (Польщі) , Сен-Жермені (Франції).

Викладачі та студенти кафедри є учасниками численних художніх виставок, мистецьких заходів різного рівня, беруть участь у різних Міжнародних пленерах, зокрема у пленері іконопису у Новиці (Лемківщина, Польща) та Замлинні (Волинь, Україна), співорганізатором та куратором яких є завідувач кафедри Р.Василик.

Оставить комментарий

avatar
250