Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпрі пройшла зустріч українських бійчинь

У Дніпрі пройшла зустріч українських бійчинь
10 Гру 2019 14:45 | Обласні новини

Жінка на війні. Чи відрізняється її служба від чоловічої? Як почуваються бійчині після повернення додому? З якими проблемами стикаються? Про потреби і сподівання жінок до та після війни говорили на зустрічі, що пройшла у Дніпрі. Її організували інститут ООН та облдержадміністрація.  

«Дуже вдячні нашим захисницям, які нарівні з чоловіками боронять кордони на Сході. У цих жінок – подвійна робота: відстоювати цілісність держави та залишатися хранительками сімейного вогнища, – зазначила  заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай. – Сьогодні зустрілися, аби почути запити від жінок. Що треба змінити, приміром, у законодавстві, аби на військовій службі не було гендерної нерівності. Аби бійчині мали ті самі можливості, що й чоловіки».

До зустрічі долучилися військові, ветеранки, волонтерки, психологині, поліціянтки із Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Луганської областей.

«Починала у 2014-му як волонтерка, а останні три роки служу в батальйоні «Луганськ-1», – розповіла Наталія Богуславська із Северодонецька. – Для себе визначила: головне – не поводитися у чоловічому колективі як жінка. Наприклад, я нікому не дозволяю допомогти собі нести щось важке. Вправно поводжуся зі зброєю. Побратими кличуть мене «братуха» – це дуже комфортно».

Оставить комментарий

avatar
250