Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Слобожанські школярі вивчали правила поводження зі смертоносними приладами

Слобожанські школярі вивчали правила поводження зі смертоносними приладами
29 Лис 2019 19:40 | Обласні новини

Якщо ви досі ніколи не бачили жодного вибухонебезпечного засобу, це зовсім не означає, що ви застраховані від ситуації, коли смертоносні прилади можуть поставити під загрозу ваше життя. Повідомляє Pidgorodne.dp.ua.

«В країні, де вже 5 років тривають військові дії, з лінії фронту вже немало зброї потрапило в мирне життя. І ці доволі хитромудрі пристрої несуть людям загрозу, тож необхідно знати, як поводити себе в непередбачуваній ситуації та вміти захистити себе та застерегти від загрози оточуючих, – такими переконливими словами розпочав зустріч з учнями Слобожанського НВК № 1 тренер Сергій Рєзанов – керівник учбового центру «Гермес-Південь», представник Центру тактико-спеціальної підготовки «Булат», учасник проєкту «НАТО-Україна», що реалізується в Слобожанській громаді.

Виявляється, не достатньо, й навіть неправильно, помітивши вибухонебезпечний засіб, просто не чіпати його та кликати на допомогу дорослих, або викликати спеціальні служби. Серед вибухівок є різновиди з часовим механізмом, міна-сюрприз «чорна вдова», яка не вбиває, але робить каліками, та така, що сама ініціює вибух, якщо біля неї, або над нею проїжджає машина. І навіть є вибухові засоби з розумним механізмом, які реагують лише на людину зі зброєю, та такі, що можуть реагувати на ваш телефонний дзвінок, з електронним механізмом.

Оставить комментарий

avatar
250