Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській ОДА показали фільм про українську мову «Соловей співає»

У Дніпропетровській ОДА показали фільм про українську мову «Соловей співає»
29 Лис 2019 12:55 | Обласні новини

У Дніпропетровській облдержадміністрації показали документальну стрічку «Соловей співає». Фільм, який розвінчує міфи про українську мову, зірвав овації тисячного залу.  

 «У Миколаєві ми знімали безкоштовні курси української. Вони користуються таким попитом, якого не очікували навіть організатори. Щороку туди приходить дедалі більше людей. Їхніми історіями ми спростували міф, що Миколаїв – російськомовне місто», – розповіла співавторка фільму «Соловей співає» Анастасія Федченко. 

 Загалом стрічка розвінчує сім міфів про українську мову.

«Один із міфів – це «какая разница?». Ні, є різниця, якою мовою говорити. Тому що мова – це не просто засіб комунікації. Це один із символів та оберегів народу», – додала Анастасія Федченко. 

 Аби зібрати історії героїв, автори фільму об’їхали п’ять країн. Окрім України, знімали у Білорусі, Ізраїлі, Великобританії та США.

«Це фільм-дослідження, фільм, який викликає дуже сильні емоції. Були моменти, коли навіть у мене, у чоловіка, наверталися сльози, – поділився громадський діяч  Олег Чистопольцев. – Впевнений, що після перегляду кількість україномовних людей у Дніпрі збільшиться». 

Оставить комментарий

avatar
250