Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Передоплата за товар: податківці Дніпра дали роз’яснення

Передоплата за товар: податківці Дніпра дали роз’яснення
15 Лис 2019 17:40 | Обласні новини

Про питання, які виникають у суб’єктів господарювання, що отримують передоплату за товар/послуги та необхідність врахування специфічних правил обліку і оподаткування таких сум, розповіла заступник начальника управління – начальник відділу податкового супроводження підприємств харчової промисловості Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДПС Катерина Дебела.

В ході здійснення діяльності підприємств, які зареєстровані як платник ПДВ, доволі часто виникає питання, якими повинні бути їх дії, якщо сума попередньої оплати за одним договором зараховується підприємством в рахунок оплати по другому договору — або нарахування податкових зобов’язань з ПДВ чи/або складання розрахунку коригування тощо.

Декілька слів про облік суб’єктами господарювання доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або  податкових зобов’язань.

Пунктом 44.1 статті 44 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством. Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим пункту 44.1 статті 44  ПКУ.

Оставить комментарий

avatar
250