Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровська ОДА переглянула кошторис на будівельні проєкти та зекономила понад 70 млн грн

Дніпропетровська ОДА переглянула кошторис на будівельні проєкти та зекономила понад 70 млн грн
13 Лис 2019 15:15 | Обласні новини

У Дніпропетровській ОДА провели аудит будівельних проєктів, які реалізуються в області.  Виявили, що більшість цін на матеріали були завищені. Кошториси переглянули, в результаті чого за два місяці вже вдалося зекономити понад 70 млн грн. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.  

«Свою роботу в ОДА розпочав з аудиту проєктів попередньої команди на чолі з екс-головою ОДА Валентином Резніченком і його радником Юрієм Голиком, які втілюються обласним коштом. Аналіз виявив, що ціни на роботи майже по кожному з будівельних об’єктів були завищені на 6-12%. Це неприпустимо, адже бюджет втрачає мільйони, які можна було б спрямувати на інші соціально важливі проєкти, – підкреслив Олександр Бондаренко. – В результаті переговорів з підрядниками ціни вдалося знизити. Ми вже зекономили понад 70 млн грн». 

За словами очільника області, цих коштів вистачило б, приміром, на будівництво одного сучасного дитсадка.

«Підтримуємо ініціативи Дніпропетровської ОДА, які покликані ліквідувати корупційні схеми. Для інших регіонів це має стати прикладом ґрунтовного та прозорого підходу до справи», – зауважив перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов. 

Оставить комментарий

avatar
250