Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській області може з’явитися новий музей

У Дніпропетровській області може з’явитися новий музей
13 Лис 2019 14:40 | Обласні новини

13 листопада у Дніпропетровській обласній раді відбувся круглий стіл на тему «Голодомор: питання формування національної пам’яті серед населення Дніпропетровської області». На нього були запрошені представники обласної та міської рад, історики, громадські активісти, волонтери, архітектори, а також співробітники Національного музею Голодомору-геноциду.

«Ми підтримуємо цю ідею. Він має відображати усі події, які трапилися на території Дніпропетровської області у ті часи, тож це питання регіону, але місто буде допомагати максимально. На даному етапі ми збираємося, аби визначитися, у якому форматі створюватиметься музей. А вже від цього залежить, де він буде розміщений та терміни створення. Міська рада зі свого боку готова надати допомогу у пошуку приміщення та розглянути можливість співфінансування проекту», – зазначив секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

У свою чергу генеральна директорка Національного музею Голодомору-геноциду Олеся Стасюк наголосила, що музей готовий допомогти зі створенням експозицій. «Ми з радістю допоможемо та передамо матеріали, які стосуються саме Дніпропетровщини, аби створити тут регіональний музей геноциду. Наразі в Україні існує лише два регіональні музеї, а не маленькі експозиції, – у Хмельницькій області та у Полтавській. Тож ми раді підтримувати такі ініціативи і допомагатимемо, аби музей з’явився і у Дніпропетровській області», – сказала Олеся Стасюк.

Оставить комментарий

avatar
250