Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Річниця визволення міста: у Дніпрі відкривають нову виставку

Річниця визволення міста: у Дніпрі відкривають нову виставку
25 Жов 2019 12:40 | Обласні новини

25 жовтня о 15:00 у приміщенні Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького (проспект Яворницького, 16) відбудеться відкриття виставки «Коли в дім прийшла війна…», присвяченої 76-й річниці визволення м. Дніпра. Повідомляють на ФБ-сторінці музею.

Головна мета виставки показати долі людини, бо осторонь під час війни залишитись неможливо. Виставка має сприяти поповненню колекції музею за темою, тому тут використовуються переважно предмети з останніх надходжень та особистих колекцій.

На початку виставки розповідається про оборонні бої за місто Дніпропетровськ частин Червоної Армії з армією Вермахту, де представлені картосхеми воюючих сторін, фото та документи учасників оборони, в числі яких були дівчата-медики, які рятували життя пораненим бійцям.  25 серпня 1941 р. частини Червоної армії відступили на лівий берег Дніпра. Для більшості населення міста та області розпочалось «нове життя» під окупацією, яке продовжувалося два роки та два місяці. Жорстокі та нелюдські умови життя, масові розстріли, знищення євреїв, переслідування та катування цивільного населення – такими були основні риси «нового порядку».

Оставить комментарий

avatar
250