Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Дніпропетровській ОДА представники влади та громадськості говорили про «формулу Штайнмайєра»

У Дніпропетровській ОДА представники влади та громадськості говорили про «формулу Штайнмайєра»
11 Жов 2019 18:35 | Обласні новини

У Дніпропетровській ОДА відбулися громадські обговорення «Діалоги про Україну». У центрі словесних баталій – «формула Штайнмайєра». У залі лунали найгостріші питання від військових, волонтерів, рідних загиблих бійців, активістів, духовенства. Роз’ясненняучасникам надали заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар та заступник Секретаря РНБО України Сергій Кривонос.

Учасники зустрічі поставили гостям десятки питань. Говорили про амністію бойовиків, відведення військ, долю мирних мешканців «сірої зони», достовірність місцевих виборів. 

«Основний меседж, який ми хотіли донести – це необхідність проводити переговори. І для цього ми повинні зробити певні кроки, ­– зазначив заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар. – Насамперед, маємо роз’яснити зміст «формули Штайнмайєра». Що це частина процесу. Що мають бути виведені війська, заведені українські органи влади, ЗМІ і політичні партії».

За словами Василя Боднара, тільки після цього можуть відбутися вибори і вступити в дію Закон про особливий статус для окремих районів Донецької та Луганської областей. Замміністра додав: у разі неможливості цього сценарію є інші варіанти розвитку подій, наприклад, розгортання миротворчої місії на Сході України.

Оставить комментарий

avatar
250