Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Чому небезпечно заварювати чай у пакетиках?

Чому небезпечно заварювати чай у пакетиках?
30 Вер 2019 07:20 | Обласні новини

Канадські вчені з’ясували, наскільки небезпечним є споживання чаю в пакетиках. Виявилося, що приготування такого чаю може випускати в рідину мільярди мікрочастинок пластику.

Автори роботи, наукові фахівці з Університету Макгілла, відзначають, що багато виробників пакетованого чаю перестали виготовляти пакетики з паперу, перейшовши на пластик. Пластикові пакетики мають сітчасту структуру і мають підвищену міцність. Але експеримент вчених показав, що якщо залишити такий пакетик на п’ять хвилин в гарячій воді, він перетворюється в джерело потенційно небезпечних мікрочастинок.

“Нагрівання пластикових чайних пакетиків до 95 градусів Цельсія призводить до випуску мільярдів частинок пластика. Це може завдати серйозної шкоди здоров’ю”, – констатували вчені з Університету Макгілла.

Повідомляється, що дослідники поміщали в воду бліх, в яких через деякий час вони виявляли пластик. Як синтетичні частинки можуть впливати на організм людини, повідомляло видання Scientific American: за його даними такі частинки здатні викликати пошкодження внутрішніх органів. Крім того, частки виділяють хімічні речовини, в число яких входять пестициди, небезпечні для бур’янів і садових шкідників субстанції. При їх потраплянні в організм людини може почати руйнуватися печінку.

Особливо небезпечні добавки в чайних пакетиках у вигляді пластику або інших хімічних речовин людям, які страждають на серцево-судинними захворюваннями, проблемами органів травлення і виведення, сказала фахівець. Негативний вплив цих речовин може торкнутися ШКТ, нирки, печінку і підшлункову.

Оставить комментарий

avatar
250