Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як позбутися стресу за тиждень: найкращі способи

Джерело: Обозреватель

Як позбутися стресу за тиждень: найкращі способи
26 Вер 2019 07:30 | Обласні новини

У житті кожної людини достатньо стресових ситуацій, які призводять до погіршення психічного стану. Одні люди з цим справляються досить легко, іншим же потрібно більше часу і старань, щоб визначитися, як побороти стрес.

Тому видання The Huffington Post запропонувало вписати у свій щоденник по одному “антистресовому” завданню в день і за тиждень подивитися, як зміниться ваше життя.

Понеділок — аромат кави

За словами експертів, тиждень потрібно починати з кави. Адже вона не тільки бадьорить — її запах допомагає звільнитися від стресу. Зазначається, що у 2008 році дослідники заявили про те, що така дія кавового аромату пояснюється певними антиоксидантами.

Вівторок — авокадо

Крім того, потрібно обов’язково їсти авокадо — це їжа-антистрес. Мононасичені жири допомагають знизити тиск, а калію в авокадо більше, ніж у банані.

Середа — зелений чай

Також, за словами експертів, зелений чай не дарма асоціюється з відчуттям спокою. У цьому напої є амінокислота L-тіанін, яка позитивно впливає на душевний стан і може уповільнювати серцебиття.

Четвер — активна дорога на роботу

Британські вчені свого часу з’ясували, що працівники, які дістаються місця роботи не просто сидячи в кріслі автомобіля або в громадському транспорті, а крутячи педалі велосипеда або йдучи пішки, протягом дня відчувають менше стресу. Адже вони здатні краще сконцентруватися на своїх завданнях.

П’ятниця — йога

Також фахівці зазначили, що заняття йогою допомагають розслабитися і позбутися стресу. Наприклад, йога сміху вирівнює серцевий ритм.

Субота — прогулянка в парку

Прогулянки на природі також корисні людям, котрі страждають від тривоги і депресії. Адже вони призводять до вивільнення ендорфінів, тобто речовин, які відповідають за гарний настрій.

Неділя — шоколад

Солодке також допомагає знизити рівень гормону стресу — кортизолу і корисне для роботи серця.

Оставить комментарий

avatar
250