Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» завідувача сектору адміністрування екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області Юлії Кирпи

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» завідувача сектору адміністрування екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб  ГУ ДФС у Дніпропетровській області Юлії Кирпи
18 Бер 2019 18:05 | Обласні новини

Тема: «Зміни до Податкового кодексу України в частині адміністрування у 2019 році рентної плати та екологічного податку»

Питання 1. Добрий день. Які суб’єкти господарювання є платниками екологічного податку за викиди двоокису вуглецю у 2019 році у зв’язку зі змінами у податковому законодавстві?

Відповідь. Добрий день. З 01.01.2019 року платниками екологічного податку за викиди двоокису вуглецю є платники, у яких річний обсяг викидів двоокису вуглецю перевищує 500 тонн за рік, тобто у 2019 році підприємства, річний обсяг викидів яких не перевищує 500 тонн, не будуть платниками екологічного податку. Таким чином, підприємства, у яких викиди двоокису вуглецю утворювались внаслідок експлуатації невеликих котлів, технологічних нагрівальних пристроїв та іншого обладнання, не повинні здавати відповідний звіт та сплачувати податкові зобов’язання.

З 1 січня 2019 року підвищено ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю стаціонарними джерелами з 0,41 грн. за тонну до 10 грн. за тонну, тобто збільшено у 24,4 рази.

Оставить комментарий

avatar
250