Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як розпізнати депресію у рідної людини та допомогти: поради лікаря

Як розпізнати депресію у рідної людини та допомогти: поради лікаря
9 Вер 2019 14:50 | Обласні новини

За статистикою, дві третини людей, які скоюють самогубство, страждають на депресію. Як уникнути біди – розпізнати хворобу у близької людини та допомогти вибратися з «прірви»? Розповів лікар Дніпропетровської клінічної психіатричної лікарні Костянтин Хохолєв  під час пресконференції в облдержадміністрації. 

«Довгий час вважалося, що самогубці – слабкі люди. Але це явище складніше. Суїцид – це крик про допомогу. Люди ранимі, з творчою уявою частіше схильні вирішувати свої проблеми таким чином. Те ж стосується підлітків, людей після 40 років, які переживають кризу середнього віку», ­– розповів Костянтин Хохолєв.

Причина самогубств номер один – депресія, наголосив лікар.

«Про депресію можуть свідчити самоізоляція від людей, зниження повсякденної активності, зміна звичок, наприклад, зневажливе ставлення до зовнішності та нехтування особистою гігієною, домінування теми смерті в обраних книгах, музиці, коливання настрою, – зазначивrn Костянтин Хохолєв. – Проте депресія –це не тільки зниження настрою. Часто вона ховається під масками вегето-судинної дистонії, запаморочення,  міжреберної невралгії, алкоголізму». 

Оставить комментарий

avatar
250