Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

З початку 2019 року до бюджетів об’єднаних громад Дніпропетровщини надійшло понад 2,6 млрд грн 

З початку 2019 року до бюджетів об’єднаних громад Дніпропетровщини надійшло понад 2,6 млрд грн 
14 Сер 2019 15:00 | Обласні новини

Об’єднані територіальні громади Дніпропетровської області демонструють ріст доходів. За півроку 2019-го до бюджетів ОТГ надійшло понад 2,6 млрд грн. Про  фінансову спроможність громад розказали на пресконференції у Дніпропетровській ОДА. 

«Понад 2,6 млрд грн – з урахуванням коштів з держбюджету. Власні ж доходи ОТГ перевищили 1,3 млрд грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року ріст – майже 30%», – зауважила директорка Дніпропетровського центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. 

Найбільший приріст доходів – у Карпівській, Мирівській, Новолатівській, Васильківській та Троїцькій громадах.

Ще одним показником, який свідчить про ефективну фінансову діяльність ОТГ, є власні доходи на одного мешканця. Зокрема, у Троїцькій громаді вони становлять 16,2 тис грн, Слобожанській – 11 тис грн, Вербківській – 8,4 тис грн.  

«Головне джерело наповнення доходів місцевих бюджетів – податок на доходи фізичних осіб. У структурі власних надходжень він займає найбільшу питому вагу – 817,6 млн грн, або майже 60%. У трійці лідерів – Вербківська, Першотравенська та Богданівська громади», – зазначив радник з питань місцевих фінансів Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Андрій Мужевський. 

Оставить комментарий

avatar
250