Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Від психології раба – до вільної людини: у Дніпропетровській ОДА презентували фільм «Жінка в полоні»

Від психології раба – до вільної людини: у Дніпропетровській ОДА презентували фільм «Жінка в полоні»
31 Лип 2019 16:20 | Обласні новини

Обличчя сучасного рабства – в життєвій історії однієї жінки. Потрапивши у залежність від «господарки», 52-річна угорка покірливо несла важкий хрест десятиліття. Про те, як вона звільнилася від побутового рабства і нарешті відчула себе вільною людиною, – документальний фільм «Жінка в полоні». Стрічку презентували в  Дніпропетровській облдержадміністрації. Перегляд та подальшу дискусію присвятили Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми, повідомила  заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай.

«Різні презентації та зустрічі з авторами стали вже традиційними для Дніпропетровської ОДА. Серед містян та гостей обласного центру багато завсідників таких творчих вечорів, – зазначила заступниця голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Грицай. – Тема рабства, на жаль, залишається актуальною і у ХХІ сторіччі. Експлуатація може мати різні обличчя, та вона завжди є проявом насильства над людиною». 

 Героїня фільму «Жінка в полоні» протягом десяти років наймитувала в чужій родині. Виконувала всю хатню роботу та працювала на місцевій фабриці. Весь заробіток віддавала господарці. Жінці нікуди було подітися, оскільки залишилася без грошей та документів. Вона настільки змирилася зі своєю долею, що навіть не вживала жодних спроб звільнитися з рабства.

Оставить комментарий

avatar
250