Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У 2019-му понад 3 тис вчителів області пройшли перепідготовку для навчання за стандартами нової української школи

У 2019-му понад 3 тис вчителів області пройшли перепідготовку для навчання за стандартами нової української школи
30 Лип 2019 09:50 | Обласні новини

З початку року на Дніпропетровщині понад 3 тис вчителів початкової школи пройшли перепідготовку. Це і класні керівники, і викладачі іноземних мов. Тепер вони готові навчати найменших учнів за новими стандартами. Про це повідомили в департаменті освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Проект «Нова українська школа» стартував два роки тому. Тоді чотири заклади Дніпропетровщини стали пілотними у впровадженні інновацій в освіті. А 2018-го вже всіх першачків навчали за новими стандартами. Сучасні підходи у педагогіці опановують і вчителі. Для них у Дніпровській академії неперервної освіти організовують спеціальні курси. З початку 2019-го там пройшли перепідготовку понад 3 тис педагогів», – зазначив директор департаменту освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Полторацький.

Перепідготовку проходять і класні керівники, і викладачі іноземної мови, фізичної культури та образотворчого мистецтва початкової школи.

«Головне у нових підходах – навчати дітей через діяльність, творчість. Просте «зазубрювання» матеріалу нарешті відійшло у минуле. Тому важливо, аби інноваційні методики опанували всі педагоги, причетні до навчального процесу в початковій школі», – підкреслили в департаменті.

Оставить комментарий

avatar
250