Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вступники до вишів можуть отримати від держави пільговий кредит на освіту

Вступники до вишів можуть отримати від держави пільговий кредит на освіту
25 Лип 2019 13:32 | Обласні новини

Не змогли потрапити на бюджетне місце до вишу, а навчатися на платній основі не по кишені? Допоможе держава. Вже у 2019-му вступники можуть отримати пільговий кредит на здобуття вищої освіти. Про це розповіли в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Кожен виш самостійно визначає кількість студентів, які можуть бути зараховані на ту чи іншу спеціальність на умовах пільгового кредитування. Хто саме з абітурієнтів отримає таку можливість, визначатимуть за рейтингом», – зазначили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Абітурієнт укладає із вишем угоду про отримання пільгового довгострокового кредиту. Він зобов’язується повернути гроші після завершення навчання.

«Перший внесок випускник вишу повинен зробити не пізніше ніж через рік після отримання диплому. Весь кредит він має повернути протягом 15 років і сплатити 3% річних», – зауважили в департаменті.

Якщо одержувач кредиту має одну дитину, він звільняється від сплати відсотків. Батьки двох дітей сплачують 75% заборгованості, трьох та більше – повертають державі лише половину кредиту.

«Одержувачі кредиту – інваліди І групи взагалі звільняються від сплати кредиту та відсотків», – додали в департаменті.

Оставить комментарий

avatar
250