Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Хімічне промивання парогенераторів на енергоблоці №5 Запорізької АЕС пройшло успішно

Хімічне промивання парогенераторів на енергоблоці №5 Запорізької АЕС пройшло успішно
3 Лип 2019 09:36 | Новини Нікополя

Хімічне промивання необхідне для розчинення й видалення шламу, що накопичився в парогенераторах в процесі експлуатації, щоб покращити теплообмінні характеристики і, як наслідок, продовжити термін їх безпечної експлуатації.

В процесі хімічного промивання з внутрішнього об’єму парогенераторів енергоблока №5 видалена саме та кількість шламу і відкладень, що була отримана при розрахунках і обстеженнях. Це підтверджує вислів, що хімія – точна наука, яка поважає ретельність і глибокий аналіз.

«Відмінною рисою наших фахівців є відданість своїй справі, здатність акумулювати величезний потік інформації, що стосується професійної діяльності, вміння вирішувати складні хімічні завдання, які ставить виробництво. Персонал любить свою роботу і розуміє важливість свого внеску в надійність атомної станції», – зазначила начальник водно-радіохімічної лабораторії Ірина Добровольська.

За час експлуатації Запорізької АЕС було проведене 21 хімічне промивання парогенераторів. ВП ЗАЕС була «пілотною» станцією, де випробовували усі методики, а найоптимальніші з них затверджувалися на галузевому рівні і поширювалися на інші АЕС.

Цього року планується проведення аналогічного хімічного промивання парогенераторів на енергоблоці №6.

Оставить комментарий

avatar
250