Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

НІКОПОЛЬЦІВ ЗАПРОШУЮТЬ НА “МАЙСТЕРНЮ МІСТА” ТА ДРУГИЙ ФОРУМ ІНТЕГРОВАНОГО РОЗВИТКУ НІКОПОЛЯ!

НІКОПОЛЬЦІВ ЗАПРОШУЮТЬ НА “МАЙСТЕРНЮ МІСТА” ТА ДРУГИЙ ФОРУМ ІНТЕГРОВАНОГО РОЗВИТКУ НІКОПОЛЯ!
1 Лип 2019 11:20 | Новини Нікополя

Для містян підготували дві цікавих події! Першим пройде триденний фестиваль про сучасне місто і його суспільство «Майстерня міста Нікополь», а по його закінченню – Другий Форум інтегрованого розвитку Нікополя.
“Майстерня міста” організовується за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ разом з Нікопольською міською радою в партнерстві з БФ «Нікополь туристичний», а також НОСУ «Пласт» і іншими громадськими організаціями.
Захід відбуватиметься 7, 8 та 9 липня у сквері Визволення в Старій частині міста (навпроти медичного коледжу).

Урочисте відкриття “Майстерні міста” – 7 липня о 10.30!
“Майстерня міста” – урбаністично-культурний фестиваль (започаткован у 2012 у Львові). За вісім років ця подія стала дієвою платформою для співпраці та спілкування громадських організацій, представників міської влади, митців, громадських ініціатив та інших небайдужих до свого міста.
У «Майстерні міста Нікополь» є важливе завдання – щоб нікопольці краще усвідомлювали власну відповідальність за використання та облаштування громадського простору. Цей захід створює ділову платформу для нових ідей, сучасних способів і можливостей розвитку міста зі збереженням історичної спадщини.

Програма «Майстерні міста Нікополь» різноманітна, насичена цікавими подіями та пропонує протягом усього дня до самого вечора багато корисних виступів експертів та обговорень. У павільйоні та на теріторії скверу проходитимуть панельні дискусії та доповіді, майстер-класи та виставки, обговорення та брейн-шторми, освітні проекти для молоді. Передбачена також спеціальна зона для дітей, а ввечері концертна програма та кінопокази.
Тема першого дня (7 липня, неділя) – “ВІДНОВЛЕННЯ СТАРОЇ ЧАСТИНИ ЯК ІСТОРИЧНОГО ЦЕНТРУ МІСТА”. Весь день буде присвячений культурній спадщині Нікополя та туристичному потенціалу регіону.
В другий день у понеділок 8 липня – теми екології, озеленення і благоустрою, еко-будівництва та конкурсу для ОСББ.

9 липня у третій день організатори “Майстерні міста” разом з громадською організацією інвалідів “Аква” проведуть акцiю “Мiсто рiвних можливостей”, а також буде презентована тема соціального підприємництва та можливостей розширення ринків збуту для підприємців завдяки можливостям ProZorro.
У ці дні на вас чекатиме безліч цікавих локацій і майстер-класів: handmade, катання на роликах, бойове мистецтво, ремесла, виставки картин та фото, презентації важливих проектів для міста, історичні і сучасні експозиції, концертна програма, безкоштовні екскурсії і квести, кінопокази під відкритим небом! Протягом усієї Майстерні на вас та ваших дiтей чекатимуть конкурси та розіграші цінних призів (безкоштовнi консультацii експертів, фотосесiї та iнше). Буде працювати Дитяча зона, а також батути.
Формат такого урбаністично-культурного фестивалю прийшов до нас зі Львову. І Нікополь тепер завдяки німецькому фонуд GIZ має змогу долучитися до небагатьох продвинутих міст-піонерів, що прагнуть до розвитку.Такі фестивалі крім Львова щорічно вже проводять Миколаєв, Полтава, Чернівці, Луцьк, Одеса, Житомир та інш.

9 липня в 17.30 по завершенню «Майстерні міста» відбудеться ДРУГИЙ ФОРУМ ІНТЕГРОВАНОГО РОЗВИТКУ НІКОПОЛЯ.
Якщо Вам цікаво куди крокуватиме Нікополь у майбутньому – на шляху втілення нової Інтегрованої стратегії міста – цей захід саме для Вас! Стратегія підготовлена для нашого міста експертами-урбаністами GIZ разом з місцевою владою із залученням ідей громадськості, що були напрацьовані під час Першого Форуму інтегрованого розвитку Нікополя у січні 2019 р.

На Форумі та Майстерні на вас очікують дуже цікаві спікери з Нікополя, Дніпра, Києва Львова та Німеччини:

– Андрій Бобровицький, експерт з еко-будівництва,
– Евгенія Дулько з Харківської школи архітектури на Форумі своє бачення із переосмислення модульного контейнерного містечка Нікополя та про стратегічне планування зелених зон та залучення мешканців при реконструкції парку Перемоги в м. Миколаїв,
– Іріс Гляйхманн, архітектор, урбаніст, експерт GIZ розповість про досвід відновлення Старої частини Львова та про кейси ревіталізації індустріальних об’єктів;
– Анна Гулевська-Черниш, що таке «соціальне підприємництво» та ідеі для соціального підприємництва, SELab (Social Entrepreneurship Lab)
– Ілля Бібов, з семінаром «Можливості ProZorro для бізнесу: розширення ринків збуту» від платформи DOZORRO
– Олександр Карпенко, ініциатива Розумне довкілля від Kyiv Smart City з презентаціею проекту на конкурс грантів для нашого міста по моніторингу промислового забруднення повітря
– а також екологи та представники відділу екології з Нікополя, Покрова, Марганця та Енергодару.

Сюрпризом для нікопольців стане реалізація міні-проекту з покращення Старої частини коштом GIZ саме під час роботи Майстерні! Новий мурал буде створено на очах мешканців на фасаді об’єкта культурної спадщини по вул Сірка, 35, де до революції були володіння купця Ігнатія Єрлашова. Тема – купецький Нікополь. Мурал буде презентовано 9 липня перед початком Форуму.

А також завдяки вашій участі ми зможемо реалізувати можливо ще один цікавий проект по озелененню нашого міста. Який саме проект? … Ви будете мати змогу побачити, почути та навіть прийняти у цьому участь під час відвідування «Майстерні міста Нікополь».

До зустрічі!
Зробимо разом наше місто кращим!

Детальну програму фестивалю та форуму можна побачити тут: Майстерня міста. Нікополь, facebook.com/events/488416638571852 або задати про неї питання за телефоном 066 281 40 75.

Оставить комментарий

avatar
250