Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нікополь відвідали американські благодійники

Нікополь відвідали американські благодійники
23 Січ 2024 18:39 | Новини Нікополя
У межах співпраці Нікополя з благодійниками наше місто відвідали представники міжнародної неурядової організації з питань охорони здоров’я та гуманітарної допомоги Project HOPE.
– У рамках меморандуму з МОЗ України ми надаємо допомогу медичним закладам країни, але пріоритет віддаємо тим, які знаходяться на лінії фронту, – розповідає програмний координатор Project HOPE Ukraine Юлія Димнич. – У Нікополі ми співпрацюємо з Центром первинної медико-санітарної допомоги та міською дитячою лікарнею. На їх базі ми реалізуємо проєкт з підтримки кадрового потенціалу лікарень, що дозволяє закладам наймати новий персонал та утримувати існуючий. Так, наприклад, в обох закладах зʼявились психологи. А також надаємо тренінги для медичних працівників задля підсилення їх знань та навичок.
Нагадаємо, саме Project HOPE Ukraine надала ЦПМСД автомобіль та паливо задля забезпечення роботи мобільної медичної бригади (https://www.facebook.com/press.nmr/posts/pfbid02uC3mphvTVLBW8FAMff6gPTjMSpm5KER9Fod7crFH1vdaV1JrZrUAGj7SJasiTzN5l), яка з кінця минулого року покращує надання медичних послуг в Нікополі.
Як зазначає Юлія Димнич, організація робить все задля того, аби навіть в умовах війни в Україні на прифронтових територіях функціонували медичні заклади. На зараз вони підтримують медичні установи Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Одеської, Миколаївської областей.
Представники організації запевняють, що й надалі продовжать роботу в нашому місті, де хочуть реалізувати пілотний проект з контролю захворюваності на туберкульоз, ВІЧ/ВІЛ інфекції. На зараз вони збирають в нашому регіоні інформацію з цієї проблематики та визначають шляхи можливої допомоги.

Оставить комментарий

avatar
250