Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Виконання послуги з вивозу сміття знаходиться під контролем міської влади

Виконання послуги з вивозу сміття знаходиться під контролем міської влади
20 Вер 2023 14:43 | Новини Нікополя
З 1 березня 2020 року, після проведення конкурсу, виконавцем послуг на вивезення твердих побутових відходів та негабаритного сміття в Нікополі стало приватне підприємство «Дніпрокомунтранс». Згідно укладеного договору виконавець послуги повинен вивозити сміття своєчасно.
Але чомусь з цим виникла проблема. Раніше нарікання на роботу цього підприємства були щодо вивозу «негабариту»: купи обрізаних гілок та парості накопичувалися поруч з контейнерами кілька тижнів. Зараз ще й побутове сміття з контейнерів вивозять з порушенням графіку. Проблему, що склалася, виконавець послуг пояснює тим, що нікопольці погано сплачують за надану послугу. А якщо оплата зменшилася, то й вивозити сміття стали менше.
Міська влада веде постійний контроль за виконанням договору цим підприємством. Працює спеціальна комісія, до складу якої входять представники органів місцевого самоврядування, Муніципальної варти, Держпродспоживслужби та Дніпрокомунтранс.
Дана комісія регулярно проводить перевірку вулиць міста і фіксує невиконання умов договору, яке вже стало системним. Нещодавно в ході такої перевірки знову були виявлені порушення: не відремонтовані і перевернуті контейнери для збору твердих побутових відходів, велике накопичення негабаритного та іншого сміття, а майданчики для збору сміття не відповідали санітарним нормам утримання (прибирання не проводиться).
Дані порушення зафіксували в протоколі і виконавець послуги повинен виправити вказані недоліки. Якщо надалі не буде ніякого реагування на зауваження, або воно буде недостатнім, то договір з приватним підприємством «Дніпрокомунатранс» буде розірвано. Тому що надання послуг з вивезення сміття в Нікополі повинно бути якісним.

Оставить комментарий

avatar
250