Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Нікополі запустили пілотний проєкт для освітян

У Нікополі запустили пілотний проєкт для освітян
7 Вер 2023 16:38 | Новини Нікополя
Сьогодні у Нікополі запустили пілотний проєкт «Сила підтримки», – йдеться у публікації на офіційному каналі очільника Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука.
Це тренінги для вчителів району, теоретичні та практичні заняття, аби навчити педагогів надавати першу психологічну допомогу учням.
На Нікопольщині цей навчальний рік розпочався в онлайні. З перших днів війни район обстрілюється ворогом практично щодня. Через безпекову ситуацію діти не можуть ходити до шкіл, але вони навчаються і продовжують отримувати знання попри всі виклики та перешкоди військового часу.
В районі 73 заклади загальної та середньої освіти, майже 23 тисячі учнів. Серед них – діти переселенців, яких в районі зараз близько 45 тисяч.
Наші педагоги працюють у важких умовах. І я кажу не тільки про організацію освітнього процесу. Постійні тривоги, обстріли, ракетні загрози – усе це дуже сильно спливає на психологічний стан і самих викладачів, і, в першу чергу, учнів, – йдеться в повідомлені Миколи Лукашука.
В разі екстрених ситуацій у викладача немає можливості допомогти дітям, знаходячись поряд. Тому вчителі повинні знати, як діяти у таких випадках, які слова говорити, як заспокоїти дитину, які поради дати.
Хочу подякувати усій нашій команді, кожному, хто долучився до реалізації проєкту. Разом працюємо на Перемогу!

Оставить комментарий

avatar
250