Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

На другій азотно-кисневій станції (АКС) почалися передпускові операції

На другій азотно-кисневій станції (АКС) почалися передпускові операції
27 Чер 2019 09:53 | Новини Нікополя

Фахівці підрядної організації спільно із співробітниками Запорізької АЕС проводять наладку установки по розділенню повітря на азот і кисень.

Друга азотно-киснева станція на Запорізькій АЕС призначена для технологічних потреб – виробництва азоту, який необхідний при ремонті енергоблоків. Особливо це важливо, коли в ремонті одночасно знаходиться декілька блоків, тоді потужності однієї азотно-кисневої станції недостатньо.

Нова азотно-киснева станція більш сучасна і потужна за продуктивністю. Вона буде переробляти повітря на азот в чистому вигляді та кисень. По технологічним трубопроводам азот буде подаватися на енергоблок №6, а потім розподілятися споживачам: в хімічний цех, цех дезактивації, цех радіаційної безпеки, в машинні зали турбінних відділень енергоблоків. Але, перш ніж азот подадуть споживачеві його перевірять в спеціальній лабораторії на відповідність нормам ДСТУ.

Разом з наладчиками підрядної організації в випробуванні нової установки активну участь приймає персонал енергоремонтного підрозділу станції, оскільки його працівники будуть в подальшому експлуатувати азотно-кисневу станцію, тому участь в налагодженні дозволить їм отримати нові знання та навички з обслуговування складного сучасного устаткування.

Після завершення дослідно-промислової експлуатації весь комплекс перевірить Державна архітектурно-будівельна інспекція та з отриманням дозволу об’єкт введуть уже в промислову експлуатацію.

Оставить комментарий

avatar
250